Residence Haganum, Den Haag

Project: Residence Haganum

Locatie
Den Haag

Website
Residence Haganum

Beschrijving van werkzaamheden
Een door opdrachtgever aangekocht pand aan de Tasmanstraat in Den Haag, vanaf de ontwerpfase tot/met de oplevering begeleiden en adviseren. Vloeroppervlak 2500 m2 en een bouwtijd van ca. 15 maanden (december 2011 t/m februari 2013).

Vanaf de ontwerpfase in samenspraak met de architect de doelstellingen om een zorghotel van 31 zorgkamers met natte ruimten, veel algemene woonruimten en veel overige functionele ruimten  in het centrum van Den Haag te realiseren, met het intact laten van de buitengevel conform gemeentelijke eisen.

Het voorbereiden van het gehele bouwtraject zonder hoofdaannemer betekent alle onderaannemers afzonderlijk inkopen en contracten vastleggen.

Startende met de ruwe sloop, enorm veel asbest verwijderen, gevolgd door een constructieve sloop en het inbrengen van ca. 25 ton aan stalen liggers.

Vervolgens de metalstudbouw verzorgen (wanden, plafonds en voorzetwanden) en de natte ruimten.

Gelijktijdig de gehele E en W installatie met warmte/terugwin installatie (dus enorm veel kanalenwerk van kelder tot zolder), maar wel met die restrictie dat de maximale plafondhoogtes gehaald worden en alle voorkomende brandwerende voorzieningen.

Gehele interieur afwerken met tegelwerk, schilderwerk en behang of te wel het hele pand gebruiksklaar opleveren.

De buitengevel voorzien van nieuwe ramen met geluidswerend glas i.v.m. tramgeluid, het geheel schilderen en de gevel reinigen en impregneren.

Foto’s